Lucas & Judit

Argentin Tangó

Argentin Tangó

Miről szól ez a blog?

2016. szeptember 05. - Judit Tango Mistico

Szeretnék változtatni azon a tangóval kapcsolatos tájékozatlanságon, amit itthon tapasztaltam (és egyébként máshol is Európa szerte). Nem hibája ez a közösség tagjainak, hiszen a többség esetében leginkább kedvtelésről van szó. Inkább azoké  - beleértve magamat is - akik tanítunk. Azt képzeltem, mindenki magától utánajár, olyan mélységig, amíg kedve tartja. De most visszaemlékszem, az első buenos airesi utam előtt, mennyire fogalmam sem volt, kikhez lenne érdemes órára járni. Igaz, ma van már YouTube, ezernyi maraton, fesztivál, facebook, stb.! Viszont a tengernyi információ, üzleti fogások közepette könnyű eltévedni.

Elképedtem már párszor, mikor itthon nagyra tartott táncosnak például fogalma sem volt arról, ki Geraldine Rojas (majd hozzátette, kicsit elbizonytalanodva - "Ja, az a csaj, aki össze-vissza dobálja magát")... Ó jaaaj! - Vagy hasonló példa: "Jaaa, a Naveira, azt tudom ki, hát, az nem hallja a zenét"...Szóval, nemcsak tudatlanság, hanem néha buta tiszteletlenség is. :( 
Azt látom, hogy most itthon ismerünk egy-két éppen divatos nevet. És méltán csodáljuk a legtöbbjüket, hiszen többnyire tényleg nagyszerű táncosokról van szó. De ha táncolsz, szereted ezt a műfajt, és el szeretnél kicsit mélyedni ebben a világban, szeretnék segíteni neked, hogy megismerkedhess azokkal is, akiket azok is csodálnak, akiket Te csodálsz. Nagy élmény lesz, és még talán táncosként is hathatnak majd rád :)


Lucas és én az óráinkon nem stílust tanítunk, véleményünk szerint stílust nem is érdemes tanítani. Általánosan érvényes alapelvekkel foglalkozunk, minden sallangtól lecsupaszított struktúrával, zenével és technikával. Számunkra a tangó nemcsak lépéskombinációkból áll, mindezeken túl gazdag hagyományvilággal rendelkezik, amelynek elsajátítása nélkül nem lehet tartalmas, színes és mély művészeti élményt megélni...

Ezért, hogy kicsit tájékozottabbak legyünk, legalább mi, magyarok, indítok egy blogot, hogy némi kiindulópontot adjak a zűrzavarban. Azoknak, akiket érdekel :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangomistico.blog.hu/api/trackback/id/tr10011677595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása