Lucas & Judit

Argentin Tangó

Argentin Tangó

Régi idők táncosai 1 - Antonio Todaro

2016. október 30. - Judit Tango Mistico

 

 A tangó régi nagy generációjáról kevés megbízható információt találni, és természetesen a Youtube-on található videók száma is elenyésző. Néhány archív felvételre, és azok emlékezetére lehet csupán támaszkodni, akik ugyanazokat a klubokat látogatták, ahova ők is jártak, és személyesen is ismerték őket. Számtalan anekdota kering róluk. A korábbiakban nem állt szándékomban ismeretterjesztés, így ezeket a történeteket, épp amennyire szórakoztatónak találtam, olyan sebességgel felejtettem is el. (Ill. van néhány nyomdafestéket nem tűrő és lefordíthatatlan vicc, amit bezzeg megjegyeztem, viszont sajnos nem közölhetek :D) A jövőben viszont – ígérem – akár pótlólag, utólag, fel fogom őket jegyezni, és betoldom majd ezekbe a cikkekbe J

Az első régieket ábrázoló bejegyzésem szóljon tehát Antonio Todaróról. Aki némi elismerésre tett szert egykor tangós körökben, biztosan számíthatott szép számmal „jóakaró” kritikusokra (ma sincs ez másképp), de úgy hallottam, Todaro mégis olyan volt, talán egyedülálló módon, akit kivétel nélkül, mindenki nagyra tartott. Többek között arról is ismert, hogy Miguel Angel Zotto mestere volt. Találtam néhány remek (egyébként ismert) videót, ahol lányával, Titivel táncol, de ide inkább egy olyat linkelek, ahol Milena Plebsszel láthatjuk őt. Bármelyiket is nézzük, mai szemmel is meglepően modern, friss, látványos, és technikás, amit láthatunk, és persze sok divatból kiment (és számomra talán éppen ezért izgalmas) mozdulattal is találkozhatunk.

A videó leírása szerint három stílus közti különbséget mutatja be a felvétel: szalon, fantasía és „doble frente” (?!)…ez utóbbi mint stílus a mai fülnek kissé meglepő, de a lépések nagyon izgik (showban találkozni effélékkel).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangomistico.blog.hu/api/trackback/id/tr2711916229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása