Lucas & Judit

Argentin Tangó

Argentin Tangó

Gavito, csend, szünet, megnyugvás

2016. szeptember 05. - Judit Tango Mistico

"El secreto del baile está en ese instante de improvisación que se da entre paso y paso. Es hacer posible lo imposible: bailar el silencio" - "A tánc titka az improvizáció azon pillanatában rejlik, ami két lépés között történik. Lehetségessé tenni a lehetetlent: eltáncolni a csendet." Gavito
Ez az idézet - bár jóval sokrétűbb annál - elgondolkoztat a szünetről és a megnyugvásról, ami egy igen fontos eszköze a táncosnak, és amiről az utóbbi időben meglehetősen sok szó is esik. Ezek valóban talán a legmeghatározóbb pillanatok a tánc során. 
DE VIGYÁZAT! Könnyű átesni a ló másik oldalára is. A minap egy lelkes, sokra hivatott tangós megkérdezte tőlünk, mit szeretünk mi lányok. Azt, amikor gyors, vagy amikor lassú a tangó? 
 Hát srácok, erre sajnos nincs recept. Ha a táncod csak megnyugvásból áll, az nem lesz túl érdekes, szerintem. Legalább annyira nem, mint mikor valaki megállás nélkül pörög. Minden eszközt birtokolni, és a megfelelő pillanatban alkalmazni, az az igazi nagy dolog. Ha valaki kettőt lép egy szám alatt, az sem annyira menő 

 

És akkor itt egy klasszikus videó a legendás Gavitótól, amit illik ismerni!

A bejegyzés trackback címe:

https://tangomistico.blog.hu/api/trackback/id/tr4811678197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása